Руски хор "Улибка" из Москве у гостима Општини Деспотовац


   30.03.2015.године

Учесници концерта у Ресавици 22.03.2015.године          Дечији хор "Улибка" из Москве био je гост Општини Деспотовац у периоду од 21. до 28.марта 2015.године. Гостовање је реализовано на основу културне размене са КУД-ом “Бранислав Нушић” из Ресавице, у организацији Удружења српско-руског пријатељства "Ресава" Милива, Деспотовац и под покровитељством Општине Деспотовац.

          Током гостовања руска деца су имала 2 наступа (22.марта у Дому културе у Ресавици и 23.марта у Основној школи “Деспот Стефан Високи” у Деспотовцу) на заједничким концертима са члановима КУД-а “Бранислав Нушић” из Ресавице, КУД-а “Јавор” из Сладаје, Фолклорним ансамблом Техничке школе из Деспотовца као и са ученицима ОШ “Вук Караџић” из Ресавице и ОШ “Деспот Стефан Високи” из Деспотовца. Такође, руска деца су певала и у Ресавској пећини (у простору "Концертне дворане" где је акустика јединствена) и Школи за музичке таленте у Ћуприји.

          У овом периоду хор из Москве је посетио Манастире Манасију и Раваницу, Ресавску пећину, Парк макета, Водопад “Велики Бук” и извор “Велико врело”, Музеј угљарства “Сењски Рудник”, Школу за музичке таленте у Ћуприји, Музеј Воштањих фигура и Руско гробље у Јагодини. Такође су видели Резиденцију Председника Републике Србије, Храм Светог Саве и цркву Светог Марка, Калемегдан, споменик руском цару Николају ИИ, Етнографски музеј и Саборну цркву у Београду.

          Поред изузетно богате културно-историјске екскурзије деца из Русије била су презадовољна и топлим пријемом и добродошлицом која их је пратила све време боравка у нашој земљи. Склопљена су нова пријатељства, па и љубави, а сузе на растанку су само потврдиле искрена осећања о томе како је протекао боравак у Србији. С обзиром да их је киша испратила за Москву, деца су прокоментарисала: "И Бог плаче са нама што одлазимо!"

          Даће Бог: Опет ћете доћи!

 

 

 

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАН



ИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте нас



Амбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац