Посета представника Амбасаде Руске Федерације


   04.10.2011.године

Посета представника Амбасаде Русије 04.10.2011.годинеУ организацији Удружења српско-руског пријатељства "Ресава" Деспотовац и локалне самоуправе општину Деспотовац је 4. октобра 2011.године посетила делегација руске амбасаде. За госте, Александра Николајевича Конанихина, аташеа за културу руске амбасаде, Валерија Јаковљева, шефа Одсека за економију у руском трговинском представништу у Београду и Светлану Љубичић, директорку библиотеке Руског дома, приређен је пријем у просторијама Народне библиотеке "Ресавска школа" у Деспотовцу.

Општинско руководство Деспотовца и чланови Удружења "Ресава" организовали су за госте обилазак производних погона предузећа на територији Општине.

Упознати су најпре са производњом лајсни за ламинат и намештај у предузећу "Украс" у Великом Поповићу. Ова фирма извози и у Русију и у Украјину.

Затим су обишли Холдинг "Кабловка" из Јагодине, испоставу у Деспотовцу која је у фази припреме за процес приватизације.

Интересантна је била и посета културно-историјском споменику Манастиру Манасији, како цркви тако и манастирској библиотеци, где су гости имали прилику да виде примерак књиге изузетне духовне вредности коју је руска краљица Марија Александровна 1857.године поклонила Манастиру.

У селу Дворишту представници руске амбасаде упознати су са пословањем предузећа "Дам-Монт" д.о.о. који се бави производњом и монтажом машина високе технологије.

У Стењевцу је организован обилазак СЗР "Деспот винарија Никодијевић" где су гости дегустирали коњак и вино који су ове године на Новосадском сајму пољопривреде високо оцењивани.

          Представници руске амбасаде су након обиласка привредних субјеката и културних дестинација имали јаснију визију о могућностима успостављања сарадње и реализацији идеја и иницијатива.

Прилог ТВ Ресава

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАН



ИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте нас



Амбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац