Дани Словенске културе


   13.05.2013.године

Дани Словенске културе        У оквиру манифестације „Дани Словенске културе“, протеклог викенда одржани су концерти у Деспотовцу и Ресавици. Организатори ове манифестације су невладина организација „Словенски Мост“ Београд, Удружење српско-руског пријатељства „Ресава“ Деспотовац, а покровитељ је општина Деспотовац.

   У суботу 11. маја у хали спортова у Деспотовцу, пред бројном публиком наступили су Кореографски ансамбл “Варењка“ из Туле, ансамбл игара "Јуни Ленинградец" из Санкт Петербурга и ансамбл песама "Русј" из Васкресењска. Поред гостију из Русије, учествовали су и Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ из Ресавице, хор Основне школе „Деспот Стефан Високи“ Деспотовац и Основна школа „Ђура Јакшић“ Плажане.

   Добродошлицу гостима из Русије пожелео је председник опшине Деспотовац Дејан Ненадовић, који је овом приликом изразио своје искрено задовољство представљањем руске традиције у нашем граду, у нади, како је рекао да ће оваквих гостовања убудуће бити што више. По завршетку концерта који је трајао два ипо сата, директор оганизације „Сународници у Србији“Дани Словенске културе „Словенски мост“, госпођа Елена Колесниченко, је поделила дипломе у знак захвалности свим учесницима деспотовачке општине који су узели учешће на овом концерту, и додала да је пријатно изненађена природним лепотама наше општине и топлим пријемом домаћина.

  На концерту у Ресавици који је одржан у недељу 12. маја, поред ансамбала из Русије своје песме и игре извели су и Културно уметничко друштво „Бранислав Нушић“ из Ресавице и Основна школа „Вук Караџић“ Ресавица.

Присутним посетиоцима обратио се директор ЈППЕУ "Ресавица" Владан Милошевић који је између осталог гостима из Русије пожелео добродошлицу и захвалио се на доласку. Након концерта учесници су наставили дружење у ресторану "Ђула" у Ресавици.

 

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАНИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте насАмбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац

TВ Ресава

Благотворительность вместо сувениров!