Руски туристи у Деспотовцу


   03.11.2014.године

Руски туристи у посети Ресавском крају 03.11.2014.године          Група руских туриста – наставно особље са директором Руске школе при Амбасади Русије у Београду Александром Христокјаном, прихватили су позив Удружења српско-руског пријатељства „Ресава“ Милива-Деспотовац да посете Општину Деспотовац и да виде лепоте нашег краја. Долазак је реализован 03.11.2014. године, где су прво посетили Основну школу „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу и упознали наставно особље, директора и ученике. Велико интересавање су показали за ученике који уче руски језик. Током посете руски наставници и директор Руске школе посетили су Манастир Манасију, Парк макета, Ресавску пећину и Водопад „Велики бук“.

          На крају посете погледали су изложбу слика Колоније ликовних стваралаца „Манасија“ Деспотовац под називом «Опрости а не заборави» која је посвећена 100-годишњици Првог светског рата. Председник Удружења Ликовних Уметника из Деспотовца Љубиша Радојковић поздравио је руске туристе и кратко испричао о изложби поделивши гостима каталоге изложбе.

          Добродошлицу гостима из Русије пожелео је и председник Удружења српско-руског пријатељства „Ресава“ Слободан Стојановић, који је овом приликом изразио своје искрено задовољство због доласка представника Руске школе, упознавши их са плановима Удружења за будући рад и изразивши жељу за наставак сарадње између две школе у области просвете и културе. На крају, председник Удружења је поклонио гостима свој домаћи производ: шљивову ракију „Цуновачу“.

          Директор Руске школе Александр Христокјан је у име целе групе захвалио на топлом пријему и доброј организацији излета. Изразио је жељу за наставак сарадње између Основне школе „Деспот Стефан Високи“ и Руске школе при Амбасади Русије у Београду и позвао је представнике Удружења и деспотовачке школе да буду њихови гости, што је са задовољством прихваћено.
Посета руских туриста Деспотовцу 03.11.2014.године

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАНИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте насАмбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац