Породица Татаренко у посети Србији


   15.06.2017.године

Породица Татаренко из Москве од 11. до 14.06.2017. године гостовала је код председника Удружења српско-руског пријатељства "Ресава" Слободана Стојановића.

Повод посете био је проналазак гробног места стрица Јурија Татаренко - Василија Михајловића Татаренко, 1914. године рођен, који је током Другог светског рата био командир стрељачког вода Трећег моторизовано-стрељачког батаљона у саставу 57.армије, а преминуо је од последица рањавања 17.10.1944. у свилајначкој болници. Сахрањен је у Свилајнцу, а затим 1962. ексхумиран и пренет у меморијални комплекс Црвене армије у Јагодини.

Проналазак гробног места Татаренко В.М. Након 73 године био је омогућен уз помоћ чланова Удружења и издавача Златомира Лазића из Јагодине.

Породица Татаренко је одала почаст свом потомку и изразила захвалност на сређивању и одржавању меморијалног комплекса. Такође породица Татаренко из Москве посетила је лепоте ресавског краја - Манастир Манасију, Парк минијатура, Ресавску пећину, водопад "Велики бук" и била презадовољна гостопримством Срба.

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАНИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте насАмбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац

TВ Ресава

Благотворительность вместо сувениров!