Посета ђака Руске школе Деспотовцу


   30.09.2017.године

          Група ђака и наставног особља са директором Руске школе при Амбасади Русије у Београду Николајем Сеником, прихватили су позив Удружења српско-руског пријатељства „Ресава“ Милива-Деспотовац да посете Општину Деспотовац и да виде лепоте нашег краја. Долазак је реализован 30.09.2017. године, где су прво посетили Основну школу „Деспот Стефан Високи“ у Деспотовцу и упознали наставно особље и директора. Током посете руски ђаци, наставници и директор Руске школе посетили су Манастир Манасију, Парк минијатура, Ресавску пећину.

          Добродошлицу гостима из Русије пожелео је и председник Удружења српско-руског пријатељства „Ресава“ Слободан Стојановић, који је овом приликом изразио своје искрено задовољство због доласка представника Руске школе изразивши жељу за наставак сарадње између две школе у области просвете и културе.

          Директор Николај Сеник и наставница математике Руске школе Татјана Колоколина су у име целе групе захвалили на топлом пријему и доброј организацији излета и поклонили су деспотовачкој школи књиге на руском језику о историји Русије. Такође директор Сеник Н. изразио је жељу за наставак сарадње између Основне школе „Деспот Стефан Високи“ и Руске школе при Амбасади Русије у Београду и позвао је представнике деспотовачке школе да буду њихови гости, што је са задовољством прихваћено.

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАН



ИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте нас



Амбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац