Онлајн видео конференција са представницима Тамбовског државног универзитета (Русија)


   01.03.2021.године

Дана 04.02.2021. године чланови Удружења су заједно са представницима ОШ "Деспот Стефан Високи" у Деспотовцу (директор Томица Симић и наставница руског језика Мирослава Владимиров) учествовали у онлајн видео конференцији са представницима Тамбовског Државног универзитета кога су представљали Безукладова Ирина и Мизис Ирина, а такође и је учеснбик био и академик Велибор Стевић.

На онлајн састанку је договорено о заједничким плановима у оквиру потписаног споразума о сарадњи крајем децембра 2020. године.

Прва договорена манифестација - "Олимпијада у руском језику и географији Русије" у формату на даљину, одржана је 24.02.2020.године.

На основу приказаних резултата на Олимпијади диплому за 1. место освојила је Катарина Петровић (ОШ "Стеван Синђелић", Велики Поповић), диплому за 2.место освојили су Душан Ристић (ОШ "Деспот Стефан Високи", Деспотовац) и Теодора Здравковић (ОШ "Стеван Синђелић", Велики Поповић), а диплому за освојено 3. место освојили су - Лара Јевтић (ОШ "Деспот Стефан Високи", Деспотовац) и Наталија Драгомировић (ОШ "Деспот Стефан Високи", Деспотовац). Дипломе биће предате победницима првом приликом.

Српски језик
Русский     -     Српски


ВИДЕО ГАЛЕРИЈА


НОВИНСКИ ЧЛАНЦИ


ДОНАЦИЈЕ


ПОСТАНИТЕ ЧЛАНИНФОРМАЦИЈА


1.септембра 2014.године почела са радом Канцеларија Удружења.

Контактирајте насАмбасада Русије у Београду

Амбасада Србије у Москви

Општина Деспотовац

TВ Ресава